10 tane ingilizce saat örnekleri

İngilizce Saat Örnekleri

Saatler, zamanı ölçmek için kullanılan araçlardır. Günlük hayatımızda saatleri kullanarak zamanı takip ederiz. Saatler, farklı şekillerde ve boyutlarda olabilir. Ayrıca, farklı özelliklere sahip olabilirler. Bu makalede, 10 farklı İngilizce saat örneği sunacağız.

1. Big Ben

Big Ben, Londra’daki Westminster Sarayı’nın kuzey ucunda bulunan bir saat kulesidir. 96 metre yüksekliğindeki kule, dünyanın en büyük saat kulelerinden biridir. Big Ben, 1859 yılında tamamlanmıştır. Saat, her saat başı çalar. Big Ben, Londra’nın simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

2. St. Paul’s Katedrali Saati

St. Paul’s Katedrali Saati, Londra’daki St. Paul Katedrali’nin güney cephesinde bulunan bir saattir. Saat, 1708 yılında Thomas Tompion tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. St. Paul’s Katedrali Saati, Londra’nın en eski saatlerinden biridir.

3. Greenwich Kraliyet Gözlemevi Saati

Greenwich Kraliyet Gözlemevi Saati, Londra’daki Greenwich Kraliyet Gözlemevi’nde bulunan bir saattir. Saat, 1852 yılında John Harrison tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Greenwich Kraliyet Gözlemevi Saati, dünyanın en doğru saatlerinden biridir.

4. Oxford Üniversitesi Saat Kulesi

Oxford Üniversitesi Saat Kulesi, Oxford’daki Christ Church College’ın ana girişinde bulunan bir saat kulesidir. Kule, 1525 yılında tamamlanmıştır. Saat, her saat başı çalar. Oxford Üniversitesi Saat Kulesi, Oxford’un simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

5. Cambridge Üniversitesi Saat Kulesi

Cambridge Üniversitesi Saat Kulesi, Cambridge’deki King’s College’ın ana girişinde bulunan bir saat kulesidir. Kule, 1515 yılında tamamlanmıştır. Saat, her saat başı çalar. Cambridge Üniversitesi Saat Kulesi, Cambridge’in simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

6. Edinburgh Kalesi Saati

Edinburgh Kalesi Saati, Edinburgh’daki Edinburgh Kalesi’nin ana girişinde bulunan bir saattir. Saat, 1861 yılında John Smith tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Edinburgh Kalesi Saati, Edinburgh’un simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

7. Cardiff Kalesi Saati

Cardiff Kalesi Saati, Cardiff’teki Cardiff Kalesi’nin ana girişinde bulunan bir saattir. Saat, 1890 yılında William Potts tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Cardiff Kalesi Saati, Cardiff’in simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

8. Belfast Belediye Binası Saati

Belfast Belediye Binası Saati, Belfast’taki Belfast Belediye Binası’nın ana girişinde bulunan bir saattir. Saat, 1906 yılında John Smith tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Belfast Belediye Binası Saati, Belfast’ın simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

9. Dublin Kalesi Saati

Dublin Kalesi Saati, Dublin’deki Dublin Kalesi’nin ana girişinde bulunan bir saattir. Saat, 1761 yılında John Smith tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Dublin Kalesi Saati, Dublin’in simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

10. Cork Belediye Binası Saati

Cork Belediye Binası Saati, Cork’taki Cork Belediye Binası’nın ana girişinde bulunan bir saattir. Saat, 1864 yılında John Smith tarafından yapılmıştır. Saat, her saat başı çalar. Cork Belediye Binası Saati, Cork’un simgelerinden biridir ve turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi