ispanyol erkek şarkıcılar

İspanyol Erkek Şarkıcılar

İspanya, zengin müzikal geleneği ve dünyaca ünlü şarkıcılarıyla tanınan bir ülkedir. İspanyol erkek şarkıcılar, Latin müziğinin yanı sıra pop, rock ve diğer müzik türlerinde de başarılı olmuşlardır.

İspanyol erkek şarkıcıların en ünlülerinden biri olan Julio Iglesias, 1943 yılında Madrid’de doğdu. 1968 yılında ilk albümünü çıkardı ve kısa sürede dünyaca ünlü oldu. Iglesias, bugüne kadar 80’den fazla albüm çıkardı ve 300 milyondan fazla albüm sattı. En ünlü şarkıları arasında “La Vida Sigue Igual”, “Me Olvidé de Vivir” ve “Por Amor” yer almaktadır.

Bir diğer ünlü İspanyol erkek şarkıcı ise Enrique Iglesias’tır. Julio Iglesias’ın oğlu olan Enrique Iglesias, 1975 yılında Madrid’de doğdu. 1995 yılında ilk albümünü çıkardı ve kısa sürede babası gibi dünyaca ünlü oldu. Iglesias, bugüne kadar 10’dan fazla albüm çıkardı ve 100 milyondan fazla albüm sattı. En ünlü şarkıları arasında “Hero”, “Bailamos” ve “Escape” yer almaktadır.

Alejandro Sanz, İspanyol erkek şarkıcıların bir diğer önemli ismidir. 1968 yılında Madrid’de doğan Sanz, 1991 yılında ilk albümünü çıkardı. Bugüne kadar 10’dan fazla albüm çıkardı ve 25 milyondan fazla albüm sattı. En ünlü şarkıları arasında “Corazón Partío”, “Amiga Mía” ve “La Tortura” yer almaktadır.

David Bisbal, İspanyol erkek şarkıcıların genç neslinin en başarılı isimlerinden biridir. 1979 yılında Almería’da doğan Bisbal, 2002 yılında Operación Triunfo adlı yarışmada birinci oldu. 2003 yılında ilk albümünü çıkardı ve kısa sürede İspanya’nın en popüler şarkıcılarından biri oldu. Bugüne kadar 6 albüm çıkardı ve 6 milyondan fazla albüm sattı. En ünlü şarkıları arasında “Bulería”, “Ave María” ve “Esclavo de Sus Besos” yer almaktadır.

Melendi, İspanyol erkek şarkıcıların bir diğer genç nesil temsilcisidir. 1979 yılında Oviedo’da doğan Melendi, 2003 yılında ilk albümünü çıkardı. Bugüne kadar 7 albüm çıkardı ve 4 milyondan fazla albüm sattı. En ünlü şarkıları arasında “Sin Noticias de Holanda”, “Tu Jardín con Enanitos” ve “La Promesa” yer almaktadır.

İspanyol erkek şarkıcılar, Latin müziğinin yanı sıra pop, rock ve diğer müzik türlerinde de başarılı olmuşlardır. Julio Iglesias, Enrique Iglesias, Alejandro Sanz, David Bisbal ve Melendi gibi isimler, İspanyol müziğinin dünyadaki en önemli temsilcilerindendir.

Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi