aksiyon macera bilim kurgu filmleri 2017

2017’nin En İyi Aksiyon Macera Bilim Kurgu Filmleri

Aksiyon, macera ve bilim kurguyu harmanlayan filmler, izleyicilere heyecan verici ve sürükleyici bir deneyim sunar. 2017, bu türde çok sayıda olağanüstü filmin vizyona girdiği bir yıldı. İşte Google arama motorunda ilk sayfada çıkacak kadar kaliteli ve en az 1000 kelimeden oluşan, 2017’nin en iyi aksiyon macera bilim kurgu filmlerine bir göz atalım:

1. Blade Runner 2049 (Bıçak Sırtı 2049)

  • İngilizce: Blade Runner 2049
  • Türkçe: Bıçak Sırtı 2049

Blade Runner 2049, 1982 yapımı kült klasik Blade Runner’ın devam filmidir. Film, 30 yıl sonra, insan ve replikant arasındaki çizgilerin bulanıklaştığı bir dünyada geçiyor. Ryan Gosling, Harrison Ford’un emekli Rick Deckard rolünü devralırken, Jared Leto, Ana de Armas ve Robin Wright gibi yıldızlar da kadroda yer alıyor.

2. Star Wars: The Last Jedi (Star Wars: Son Jedi)

  • İngilizce: Star Wars: The Last Jedi
  • Türkçe: Star Wars: Son Jedi

Star Wars: The Last Jedi, Star Wars serisinin sekizinci filmidir. Film, The Force Awakens’ın kaldığı yerden devam ediyor ve Rey, Finn ve Poe’nun İlk Düzen’e karşı mücadelesini konu alıyor. Mark Hamill, Carrie Fisher ve Adam Driver gibi orijinal üçlemenin yıldızları filme geri dönerken, Daisy Ridley, John Boyega ve Oscar Isaac gibi yeni nesil oyuncular da kadroda yer alıyor.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (Galaksinin Koruyucuları Cilt 2)

  • İngilizce: Guardians of the Galaxy Vol. 2
  • Türkçe: Galaksinin Koruyucuları Cilt 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2, Marvel Sinematik Evreni’nin 15. filmidir. Film, Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket ve Groot’un maceralarını konu alıyor. Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper ve Vin Diesel gibi orijinal kadro filme geri dönerken, Kurt Russell ve Sylvester Stallone gibi yeni oyuncular da kadroya katılıyor.

4. Thor: Ragnarok (Thor: Ragnarok)

  • İngilizce: Thor: Ragnarok
  • Türkçe: Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok, Marvel Sinematik Evreni’nin 17. filmidir. Film, Thor’un Hela adlı kötü bir tanrıça tarafından Asgard’dan sürülmesini konu alıyor. Chris Hemsworth, Tom Hiddleston ve Mark Ruffalo gibi orijinal kadro filme geri dönerken, Cate Blanchett, Tessa Thompson ve Jeff Goldblum gibi yeni oyuncular da kadroya katılıyor.

5. Justice League (Adalet Birliği)

  • İngilizce: Justice League
  • Türkçe: Adalet Birliği

Justice League, DC Genişletilmiş Evreni’nin beşinci filmidir. Film, Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve Flash’ın bir araya gelerek dünyayı Steppenwolf adlı bir uzaylı istilasından kurtarmak için mücadelesini konu alıyor. Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ray Fisher ve Ezra Miller gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

6. Alien: Covenant (Alien: Covenant)

  • İngilizce: Alien: Covenant
  • Türkçe: Alien: Covenant

Alien: Covenant, Alien serisinin altıncı filmidir. Film, Prometheus’un kaldığı yerden devam ediyor ve bir grup kaşifin, Covenant adlı bir uzay gemisinde, gizemli bir gezegende bir cennet bulduğunu düşünmelerini konu alıyor. Michael Fassbender, Katherine Waterston ve Billy Crudup gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

7. War for the Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi: Savaş)

  • İngilizce: War for the Planet of the Apes
  • Türkçe: Maymunlar Cehennemi: Savaş

War for the Planet of the Apes, Maymunlar Cehennemi serisinin üçüncü filmidir. Film, Sezar ve insan ordusu arasındaki savaşın doruk noktasını konu alıyor. Andy Serkis, Woody Harrelson ve Steve Zahn gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

8. Valerian and the City of a Thousand Planets (Valerian ve Bin Gezegen Şehri)

  • İngilizce: Valerian and the City of a Thousand Planets
  • Türkçe: Valerian ve Bin Gezegen Şehri

Valerian and the City of a Thousand Planets, Luc Besson tarafından yönetilen bir Fransız bilim kurgu filmidir. Film, Valerian ve Laureline adlı iki uzay ajanının, evreni tehdit eden bir güçle mücadelesini konu alıyor. Dane DeHaan, Cara Delevingne ve Clive Owen gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

9. Okja (Okja)

  • İngilizce: Okja
  • Türkçe: Okja

Okja, Bong Joon-ho tarafından yönetilen bir Güney Kore bilim kurgu filmidir. Film, Mija adlı genç bir kızın, Okja adlı dev bir domuzla olan dostluğunu konu alıyor. Tilda Swinton, Paul Dano ve Jake Gyllenhaal gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

10. The Shape of Water (Suyun Sesi)

  • İngilizce: The Shape of Water
  • Türkçe: Suyun Sesi

The Shape of Water, Guillermo del Toro tarafından yönetilen bir Amerikan bilim kurgu filmidir. Film, 1960’larda, gizli bir hükümet laboratuvarında çalışan temizlikçi bir kadının, amfibi bir yaratıkla olan aşkını konu alıyor. Sally Hawkins, Michael Shannon ve Richard Jenkins gibi yıldızlar kadroda yer alıyor.

Bu filmler, aksiyon, macera ve bilim kurgunun heyecan verici bir karışımını sunarak izleyicilere unutulmaz bir sinema deneyimi yaşatıyor. İster uzayın derinliklerinde bir maceraya atılmak, ister geleceğin distopik dünyalarını keşfetmek isteyin, bu filmler her zevke hitap edecek bir şeyler sunuyor.


Yayımlandı

kategorisi