ispanyolca ülke isimleri

İspanyolca Ülke İsimleri

İspanyolca, dünyada en çok konuşulan ikinci dildir ve 20’den fazla ülkenin resmi dilidir. Bu ülkelerin her birinin kendine özgü kültürü, tarihi ve dili vardır. Bu makalede, İspanyolca konuşulan ülkelerin isimlerini ve bu ülkeler hakkında bazı temel bilgileri bulacaksınız.

İspanyolca Konuşulan Ülkeler

  • Arjantin
  • Bolivya
  • Şili
  • Kolombiya
  • Kosta Rika
  • Küba
  • Dominik Cumhuriyeti
  • Ekvador
  • El Salvador
  • Ekvator Ginesi
  • Guatemala
  • Honduras
  • Meksika
  • Nikaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Porto Riko
  • İspanya
  • Uruguay
  • Venezuela

Arjantin

Arjantin, Güney Amerika’nın güneydoğu kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Buenos Aires’tir. Arjantin, dünyanın en büyük ikinci ülkesidir ve nüfusu yaklaşık 45 milyon kişidir. Arjantin’in resmi dili İspanyolcadır.

Bolivya

Bolivya, Güney Amerika’nın ortasında bulunan bir ülkedir. Başkenti Sucre’dir. Bolivya, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 11 milyon kişidir. Bolivya’nın resmi dili İspanyolcadır.

Şili

Şili, Güney Amerika’nın batı kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Santiago’dur. Şili, dünyanın en uzun ülkesidir ve nüfusu yaklaşık 19 milyon kişidir. Şili’nin resmi dili İspanyolcadır.

Kolombiya

Kolombiya, Güney Amerika’nın kuzeybatısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Bogotá’dır. Kolombiya, dünyanın en büyük kahve üreticisidir ve nüfusu yaklaşık 50 milyon kişidir. Kolombiya’nın resmi dili İspanyolcadır.

Kosta Rika

Kosta Rika, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti San José’dir. Kosta Rika, dünyanın en mutlu ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 5 milyon kişidir. Kosta Rika’nın resmi dili İspanyolcadır.

Küba

Küba, Karayipler’de bulunan bir ada ülkesidir. Başkenti Havana’dır. Küba, dünyanın en büyük şeker üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 11 milyon kişidir. Küba’nın resmi dili İspanyolcadır.

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti, Karayipler’de bulunan bir ada ülkesidir. Başkenti Santo Domingo’dur. Dominik Cumhuriyeti, dünyanın en büyük kakao üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 10 milyon kişidir. Dominik Cumhuriyeti’nin resmi dili İspanyolcadır.

Ekvador

Ekvador, Güney Amerika’nın kuzeybatısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Quito’dur. Ekvador, dünyanın en büyük muz üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 17 milyon kişidir. Ekvador’un resmi dili İspanyolcadır.

El Salvador

El Salvador, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti San Salvador’dur. El Salvador, dünyanın en küçük ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 6 milyon kişidir. El Salvador’un resmi dili İspanyolcadır.

Ekvator Ginesi

Ekvator Ginesi, Afrika’nın batı kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Malabo’dur. Ekvator Ginesi, dünyanın en zengin ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 1 milyon kişidir. Ekvator Ginesi’nin resmi dili İspanyolcadır.

Guatemala

Guatemala, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti Guatemala City’dir. Guatemala, dünyanın en büyük kahve üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 17 milyon kişidir. Guatemala’nın resmi dili İspanyolcadır.

Honduras

Honduras, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti Tegucigalpa’dır. Honduras, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 9 milyon kişidir. Honduras’ın resmi dili İspanyolcadır.

Meksika

Meksika, Kuzey Amerika’nın güneyinde bulunan bir ülkedir. Başkenti Meksiko’dur. Meksika, dünyanın en büyük ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 128 milyon kişidir. Meksika’nın resmi dili İspanyolcadır.

Nikaragua

Nikaragua, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti Managua’dır. Nikaragua, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 6 milyon kişidir. Nikaragua’nın resmi dili İspanyolcadır.

Panama

Panama, Orta Amerika’da bulunan bir ülkedir. Başkenti Panama City’dir. Panama, dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 4 milyon kişidir. Panama’nın resmi dili İspanyolcadır.

Paraguay

Paraguay, Güney Amerika’nın ortasında bulunan bir ülkedir. Başkenti Asunción’dur. Paraguay, dünyanın en fakir ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 7 milyon kişidir. Paraguay’ın resmi dili İspanyolcadır.

Peru

Peru, Güney Amerika’nın batı kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Lima’dır. Peru, dünyanın en büyük altın üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 33 milyon kişidir. Peru’nun resmi dili İspanyolcadır.

Porto Riko

Porto Riko, Karayipler’de bulunan bir ada ülkesidir. Başkenti San Juan’dır. Porto Riko, dünyanın en büyük şeker üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 3 milyon kişidir. Porto Riko’nun resmi dili İspanyolcadır.

İspanya

İspanya, Avrupa’nın güneybatısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Madrid’dir. İspanya, dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 47 milyon kişidir. İspanya’nın resmi dili İspanyolcadır.

Uruguay

Uruguay, Güney Amerika’nın güneydoğu kıyısında bulunan bir ülkedir. Başkenti Montevideo’dur. Uruguay, dünyanın en mutlu ülkelerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 3 milyon kişidir. Uruguay’ın resmi dili İspanyolcadır.

Venezuela

Venezuela, Güney Amerika’nın kuzeyinde bulunan bir ülkedir. Başkenti Caracas’tır. Venezuela, dünyanın en büyük petrol üreticilerinden biridir ve nüfusu yaklaşık 32 milyon kişidir. Venezuela’nın resmi dili İspanyolcadır.

Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi